Varză dulce cu carne de vită

   Varză dulce cu carne de vită


  • 1 kg piept de vacă, 
  • 3 kg varză dulce, 
  • 200 g untură sau ulei, 
  • 2 cepe, 
  • 500 g roșii, 
  • sare 5 g
  • piper 8 boabe, 
  • cimbru, 
  • 1 legătură de mărar
  • o ceașcă de apă sau borș

   Carnea se taie bucăți, se sărează, se înăbușă în untură sau ulei, apoi se scoate și, în grăsimea rămasă, se călește ceapa tocată. Se stinge cu roșiile curățate și tăiate. Varza se taie bucăți mai mari (dacă este mică, în sferturi) și se pune la fiert cu apa, carnea, roșiile, sarea, piperul, cimbrul și mărarul tocat. Dacă stă prea mult la fiert (circa 3 ore) se mai adaugă apă sau borș. 

   Se poate servi cu 200 g smântână separat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite