Borș de legume cu carne

Borș de legume cu carne



- fără alergeni (hipoalergenă) -

  • 300 - 500 g carne de pui, curcan, iepure sau porc. Exclus vita!*
  • 500 g LEGUME: 
  • rădăcină de pătrunjel
  • gulie sau buchețele de conopidă
  • 1 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras roșu sau
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 100 g păstăi galbene fierte
  • 150 g roșii bio Roma sau
  • 1 lingură bulion pastă.
  • 1/2 dovlecel
  • frunze: lobodă roșie, varză
  • 100 g boabe de porumb dulce
  • 1/4 ardei iute (opțional)
  • o crenguță de cimbru (o linguriță)
  • 1 1/4 l apă
  • 50 - 100 ml borș
  • 50 ml ulei
  • sare marină mare
  • pătrunjel frunze
Fără ceapă, țelină, drăgăvei, frunze de ridichi, păstârnacmorcov, cartof!

   Se spală carnea și se pune la fiert în apă rece. După ce dă în clocot se spumează și se pune o linguriță de sare marină. Se fierbe acoperit la foc mic 15 - 20 de minute în funcție de carne.
   Se taie cubulețe mici rădăcina de pătrunjel și un ardei gras, cuburi mai mari ardeiul gras roșu. Se curăță de coajă dovlecelul, se despică în 4 și se taie în felii groase, se curăță de pieliță, de semințe și se toacă roșiile. 
   Se trag la tigaie 3 - 5 minute, în ulei, ardeiul gras cu un praf de sare, apoi se adaugă jumătate de roșie tocată sau o lingură de bulion. Se stinge cu puțină zeamă de supă și se adaugă în oală, iar după ce fierb 10 minute se adaugă varza, (gulia, conopida) loboda, restul de roșii tocate, dovlecelul, ardeiul roșu, păstăile fierte, cimbrul, boiaua și borșul.
Se potrivește din sare și borș și se mai dau câteva clocote. Se pune pătrunjel tocat, apoi se acoperă și se oprește focul.
Se poate servi după 15 - 20 de minute cu mămăliguță, cu lipie (turtă), sau crutoane de pâine prăjite.
   Carnea se poate înlocui cu zdrențe de ou bătut, iar în post cu ciuperci.

*Nu se pune smântână!

                          -//-

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Clătite