Chiftele prăjite
Chiftele prăjite
(cu garnitură de pilaf de orez).- 600 g carne de porc slabă
- 1 ou
- ½ ardei gras
- o legătură de pătrunjel verde
- 1 linguriță de cimbru
- 2 felii de franzelă
- 120 g făină
- 160 g ulei
- 40 g ulei
- sare
- murături la sare
Carnea se dă prin mașina de tocat cu ardeiul tocat (sotat), pătrunjelul, cimbrul și cu franzela muiată și stoarsă, apoi se amestecă cu 1 ou, sare, și o lingură de ulei. Se formează chiftelele (cu mâinile ude), se dau prin făină și se prăjesc în ulei, pe ambele părți. Se servesc cu pilaf de orez vezi rețeta sau cu o altă garnitură și cu gogonele murate, castraveți murați sau salată de varză murată. Se pot prepara cu 300 g carne de vită și 300 g carne de porc.
-//-
Comentarii
Trimiteți un comentariu