Pilaf simplu de orez

 Pilaf simplu de orez delicios 



  • o pulpă de pui întreagă sau două superioare (~ 400 g)
  • 800 ml apă de izvor
  • o rădăcină de pătrunjel
  • jumătate de ardei gras*
  • 2 linguri de ulei Bunica
  • 100 ml orez cu bob rotund Deroni sau Scotti calitatea I
  • sare
   Pulpa se pune la fiert în 800 ml apă de izvor, se spumează, se adaugă rădăcina de pătrunjel curățată, 1/2 linguriță de sare marină și se fierbe 25 - 30 de minute.
   Se strecoară, și se poate răci și congela bine degresată. Pulpa se poate consuma ca atare sau ușor prăjită cu muștar sau maioneză.
   
   Se poate continua cu 100 ml orez spălat, scurs și călit 2 minute în 2 linguri de ulei, se stinge cu 500 ml supă (proaspătă sau congelată), se adaugă 2 g de sare și se fierbe cu capac 15 minute. Se stinge focul sau se trage oala deoparte și se mai lasă cu capac 5 - 10 minute.
   Se poate servi ca garnitură la alte mâncăruri sau ca fel principal cu carne de pui fiartă, ciuperci* sau măsline cu care se mai fierbe 5 - 10 minute.
   Poate fi servit și de copii sau persoane cu regim de protecție pentru fiere.
Pentru celelalte persoane se poate adăuga piper alb fin măcinat după gust.


*Pentru cei cu sindrom de intestin iritabil se fierb fără ceapă și nu se prăjește orezul. Ciupercile să fie doar pleurotus.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite