Pilaf simplu de orez
Pilaf simplu de orez delicios
- o pulpă de pui întreagă sau două superioare (~ 400 g)
- 800 ml apă de izvor
- o rădăcină de pătrunjel
- jumătate de ardei gras*
- 2 linguri de ulei Bunica
- 100 ml orez cu bob rotund Deroni sau Scotti calitatea I
- sare
Pulpa se pune la fiert în 800 ml apă de izvor, se spumează, se adaugă rădăcina de pătrunjel curățată, 1/2 linguriță de sare marină și se fierbe 25 - 30 de minute.
Se strecoară, și se poate răci și congela bine degresată. Pulpa se poate consuma ca atare sau ușor prăjită cu muștar sau maioneză.
Se poate continua cu 100 ml orez spălat, scurs și călit 2 minute în 2 linguri de ulei, se stinge cu 500 ml supă (proaspătă sau congelată), se adaugă 2 g de sare și se fierbe cu capac 15 minute. Se stinge focul sau se trage oala deoparte și se mai lasă cu capac 5 - 10 minute.
Se poate servi ca garnitură la alte mâncăruri sau ca fel principal cu carne de pui fiartă, ciuperci* sau măsline cu care se mai fierbe 5 - 10 minute.
Poate fi servit și de copii sau persoane cu regim de protecție pentru fiere.
Pentru celelalte persoane se poate adăuga piper alb fin măcinat după gust.
*Pentru cei cu sindrom de intestin iritabil se fierb fără ceapă și nu se prăjește orezul. Ciupercile să fie doar pleurotus.
Comentarii
Trimiteți un comentariu