Meniul hipoalergen
Meniul hipoalergen
Acest blog de adresează persoanelor care au sau bănuiesc că ar avea alergie sau intoleranță la lactate.
Alergiile alimentare constituie una din cele mai dinamice provocări ale lumii moderne în timp ce medici specializați în alergologie se găsesc doar în orașele mari cu centre universitare.
Tot mai mulți copii, dar și adulți sunt afectați în urma consumului unor alimente cu potențial alergen, iar prezentarea la medic duce la dese diagnostice greșite pentru că simptomele unor alergii alimentare ascunse (întârziate) nu sunt recunoscute decât în cazul unor erupții cutanate sau a unor tulburări respiratorii.
Trebuie precizat de la început că paleta manifestărilor alergice este mult mai diversă și multe simptome sunt derutante prin asemănarea lor cu ale altor afecțiuni. Tratamentul alergiilor are un arsenal destul de modest de metode, iar în cazul problemelor alimentare cea mai eficientă cale este evitarea totală a consumului alimentelor care provoacă simptomele specifice, pentru o perioadă de minim trei luni (preferabil șase) și reintroducerea lor treptată cu consum de maxim o zi din patru.
În aceste pauze se vor găti doar alimente fără potențial alergenic din rețetele pe care le veți găsi pe blogul nostru știindu-se că cel mai ,,popular" aliment cu efecte nedorite este laptele împreună cu derivatele lui.
Alergia la lactate este cauzată și de lactoză, dar mai ales de cazeină și BSA (albumina serică bovină).
Pentru cei care au doar intoleranță la lactoză prin insuficiență de lactază, se găsesc regimuri mai ușoare precum cel din link-ul de mai jos.
http://dieta.romedic.ro/regimul-pentru-intoleranta-la-lactoza
Pentru informații privind problemele asemănătoare cu creșterea serioasă a incidenței vedeți și:
https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Anafilaxie
Să auzim numai de bine!

De văzut. Pare interesant...
RăspundețiȘtergere