Tzatziki

 Tzatziki

sos-aperitiv grecesc 


🔸️3 castraveți mari
🔸️500 ml iaurt gros, gras
🔸️4 - 5 căței de usturoi
🔸️3 linguri ulei de măsline 
🔸️1/2 linguriță zeamă lămâie
🔸️mărar verde
🔸️sare

   Se strecoară iaurtul prin tifon dublu (cca 2 - 3 ore).
Se curăță castraveții de coajă și se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se pudrează cu sare si se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Se curăță, se pisează și se freacă usturoiul cu sare.
Se face o cremă din  iaurt frecat cu ulei, se adaugă cremă de usturoi, și se amestecă cu castraveții bine scurși. Se asezonează cu zeamă de lămâie și mărar tocat mărunt.
Se dă la frigider și se servește rece.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite