Ciorbă de pește
Ciorbă sau supă de pește
Rîblea ciorba
(Рыблеа чорба)
- aprox. 2 kg cap de pește
- 2 morcovi
- 2 cepe mijlocii
- 1 felie țelină
- 1 ardei gras
- 1 rădăcină păstârnac (sau pătrunjel)
- 50 g tije de țelină (2 tije)
- 30 ml ulei
- 200 ml suc de roșii
- borș, 200 ml sau după gust
- 80 g orez
- o legătură leuștean sau pătrunjel
Instrucțiuni de preparare
- De la capetele de pește trebuie îndepărtate branhiile și solzii, apoi spălate bine sub jet de apă rece.
- Punem peștele la fiert în apă cât să îl acopere bine, cu un praf de sare. Eu am folosit 3 litri de apă.
- Când carnea a fiert, scoatem peștele într-un castron și strecurăm supa.
- Tăiem legumele cubulețe.
- Într-o oală încăpătoare punem uleiul la încins, apoi călim legumele pentru câteva minute, până când încep să se înmoaie.
- Turnăm peste legume supa strecurată și le lăsăm să fiarbă pentru aproximativ 20 de minute.
- Între timp curățăm carnea de pește de oase. Din cele 2 capete de pește pe care le-am folosit, eu am obținut 500 g de carne.
- Spălăm orezul sub jet de apă rece și îl adăugăm în oală. Îl lăsăm să fiarbă.
- Punem în oală sucul de roșii și borș după gust. Borșul nu îl punem rece, el trebuie să fie în prealabil încălzit separat, într-un ibric.
- Lăsăm ciorba să mai fiarbă încă 10 minute, apoi punem în oală și carnea de pește curățată de oase.
- Presărăm cu leuștean sau pătrunjel proaspăt, tocat mărunt și ciorba noastră din cap de pește este gata de servit, de preferat cu o mămăliguță alături
Comentarii
Trimiteți un comentariu