Ciorbă de pește

 Ciorbă sau supă de pește 
Rîblea ciorba

(Рыблеа чорба)

  • aprox. 2 kg cap de pește
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 felie țelină
  • ardei gras
  • 1 rădăcină păstârnac (sau pătrunjel)
  • 50 g tije de țelină (2 tije)
  • 30 ml ulei
  • 200 ml suc de roșii
  •  borș, 200 ml  sau după gust
  • 80 g orez
  • o legătură leuștean sau pătrunjel

Instrucțiuni de preparare
 

  • De la capetele de pește trebuie îndepărtate branhiile și solzii, apoi spălate bine sub jet de apă rece.
  • Punem peștele la fiert în apă cât să îl acopere bine, cu un praf de sare. Eu am folosit 3 litri de apă.
  • Când carnea a fiert, scoatem peștele într-un castron și strecurăm supa.
  • Tăiem legumele cubulețe.
  • Într-o oală încăpătoare punem uleiul la încins, apoi călim legumele pentru câteva minute, până când încep să se înmoaie.
  • Turnăm peste legume supa strecurată și le lăsăm să fiarbă pentru aproximativ 20 de minute.
  • Între timp curățăm carnea de pește de oase. Din cele 2 capete de pește pe care le-am folosit, eu am obținut 500 g de carne.
  • Spălăm orezul sub jet de apă rece și îl adăugăm în oală. Îl lăsăm să fiarbă.
  • Punem în oală sucul de roșii și borș după gust. Borșul nu îl punem rece, el trebuie să fie în prealabil încălzit separat, într-un ibric.
  • Lăsăm ciorba să mai fiarbă încă 10 minute, apoi punem în oală și carnea de pește curățată de oase.
  • Presărăm cu leuștean sau pătrunjel proaspăt, tocat mărunt și ciorba noastră din cap de pește este gata de servit, de preferat cu o mămăliguță alături

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite