Înghețată Cherryka
Înghețată Cherryka
- 250 g cireșe bine coapte
- 100 g banană coaptă decojită
- 80 g zahăr tos
- 2 ouă proaspete
- o lingură vișinată
- o lingură kirsch
- o jumătate de lămâie bio
- 1/2 pachet zahăr vanilat
- 1/2 linguriță esență de rom
- sare
Ouăle se separă, albușul se presară cu un praf de sare fină și se bate cu telul spumă tare.
Fructele se zdrobesc într-un castron împreună cu zahărul, și se amestecă cu gălbenușurile, vișinata, kirsch-ul, o lingură de zeamă și 1/2 linguriță coajă rasă de lămâie, zahărul vanilat și esența de rom.
Se pune în caserolă sau pahare și se pornește timer-ul pentru 50 de minute când se amestecă ridicând de pe fund partea lichidă.
Se poate servi după două - trei ore.
Comentarii
Trimiteți un comentariu