Înghețată Cherryka

 Înghețată Cherryka


  • 250 g cireșe bine coapte
  • 100 g banană coaptă decojită
  • 80 g zahăr tos
  • 2 ouă proaspete
  • o lingură vișinată
  • o lingură kirsch
  • o jumătate de lămâie bio
  • 1/2 pachet zahăr vanilat
  • 1/2 linguriță esență de rom
  • sare
   Ouăle se separă, albușul se presară cu un praf de sare fină și se bate cu telul spumă tare.
   Fructele se zdrobesc într-un castron împreună cu zahărul, și se amestecă cu gălbenușurile, vișinata, kirsch-ul, o lingură de zeamă și 1/2 linguriță coajă rasă de lămâie, zahărul vanilat și esența de rom.
   Se pune în caserolă sau pahare și se pornește timer-ul pentru 50 de minute când se amestecă ridicând de pe fund partea lichidă. 
   Se poate servi după două - trei ore.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite