Înghețată de căpșuni
Înghețată de căpșuni
- 250 g căpșuni
- 50 g banană bine coaptă decojită
- 100 g zahăr
- 2 ouă (140 g)
- 1/2 plic zahăr vanilat
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 1/2 coajă rasă de lămâie
- 1/2 linguriță esență de rom
- un praf de sare
Căpșunile se trec prin pasator sau sită, ori se zdrobesc cu furculița împreună cu banana și se amestecă cu gălbenușurile separate, zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie rasă, zeama de lămâie și esența de rom.
Albușurile se presară cu un praf de sare fină și se bat spumă tare cu telul. Se amestecă cu fructele și zahărul, se toarnă în forme sau tăvițe de plastic și se pun în congelator pe zona de congelare rapidă la - 22 °C sau mai rece. Se setează pe telefon timer-ul (contorul de timp) la 30 de minute, când se scoate tava și se amestecă pentru a nu se lăsa partea lichidă să se depună și să înghețe așa. Se repetă operația de 3 ori până începe procesul de înghețare, când se poate transfera în 6 pahare de carton.
În funcție de temperatura reglată a congelatorului, înghețata va fi gata în 2 - 4 ore.
Se poate face și cu fragi, zmeură sau mure
©Vasile_N_Butacu

Foarte bună și fără lactate!
RăspundețiȘtergereAcord * * * * *