Înghețată Bonononos
Înghețată bonononos
cu banane și cafea
- 300 g banane decojite
- 100 g zahăr tos
- 2 ouă proaspete
- o ceașcă mică de cafea tare (din 2 lingurițe cafea)
- 1 plic zahăr vanilat
- o lingură coniac
- 1/2 linguriță coajă de lămâie rasă
- 1/2 linguriță de esență de rom
- un praf de sare fină
Se separă albușurile într-un castron mare de porțelan, se pune un praf de sare fină și se bat cu telul spumă tare.
Bananele și celelalte ingrediente se pun în alt castron și se pisează realizând o pastă omogenă.
Se amestecă cu spuma de albușuri, se pun într-o caserolă transparentă cu capac și se dă la congelator în sertarul de congelare rapidă. Se setează un contor de timp pe timer la 30 de minute când se scoate caserola și se omogenizează ridicând partea lichidă de pe fund.
După a treia amestecare se poate transfera în pahare de carton care se pun înapoi în congelator.
Va fi gata după 2 - 4 ore în funcție de temperatura realizată în congelator.
Se poate servi cu un pătrățel de ciocolată deasupra sau mai bine cu două alune, (migdale), semințe decojite de floarea soarelui, sau doi mieji de nucă și o linguriță de lichior de cafea.
©Vasile_N_Butacu
Comentarii
Trimiteți un comentariu