Pâine cu cartofi

 Pâine cu cartofi

   pită cu crumpi

  • 1200 g faina tip 650
  • 650 ml apa
  • 30 g drojdie proaspata sau 10 g uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 300 g cartofi fierti in coaja, soiuri fainoase
  • 24 g sare (cântărită!)

   Pentru aluat facem mai intai un amestec din drojdie, zahar, 100 g faina si 100 g apa. Amestecăm și lăsăm compoziția pe masă să creasca 10-15 minute. Vasul se acoperă cu folie de plastic.
   Între timp fierbem cartofii în coajă. Îi curățăm și îi dăm prin presa specială sau îi pisăm ca la piure. Drojdia pornită se amestecă cu cartofii și cu restul ingredientelor. Sarea se pune la urmă și se cântărește

   Se frământă un pic cu robotul (5-7 minute) până ce obținem un aluat compact. În funcție de cartofi se poate să mai aveți nevoie de un pic de făină, dar aluatul nu trebuie să fie unul tare. Nu adăugați multă făină pentru că nu veți obține o pâine pufoasă. Cantitatea maximă de făină pe care o puteți adăuga este de 10% (adica 120 g) în plus față de rețetă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite