Tocană de ciuperci



   Tocană de ciuperci 
   (cu garnitură de mămăliguță)

  • 800 g ciuperci 
  • 3 cepe 
  • 1 lingură de făină 
  • 100 g ulei
  • sare
  • piper 
  • 1 legătură de pătrunjel 
  • 300 g mălai
  • 700 ml apă [sau supă]*
   Ciupercile se curăță, se spală, se taie julien și se sotează în ulei cu ceapa tocată. Când este gata, se stinge cu supă sau apă, se adaugă făina,  sare și piper și se fierbe până ce sosul se îngroașă. Se pune pătrunjelul tocat și se servește cu mămăliguță. 

   *Evident nu mai e de post dacă se pune supă. Se poate servi și cu 150 g de smântână separat.

   -//-

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite