Piept la cuptor ca la Salonic



        Piept la cuptor ca la Salonic

  • 1,300 kg piept de porc mai slab
  • 100 g măsline verzi
  • 300 g de roşii
  • 300 g anghinare mică
  • 250 g arpagic
  • 120 g ulei
  • 1/2 pahar vin dulceag
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper alb
    Pieptul se spală bine şi se dă la cuptor cu 50 g ulei, sare, piper şi puţină apă. După 40 minute se pune şi arpagicul, anghinarele, măslinele fără sâmburi şi se dă din nou la cuptor. Pe parcurs se mai pun roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate, cimbrul, vinul şi uleiul şi se mai lasă la cuptor circa 40 minute.
Când este gata, se taie carnea felii, se aşază pe platou cu zarzavatul respectiv garnisit cu felii de lămâie fără coajă şi pătrunjelul tocat. Se poate servi şi rece.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite