Vişinată cu cireşe şi rom


            Vişinată cu cireşe şi rom

  • 3 kg vişine
  • 400 g cireşe negre sau afine
  • 1,8 kg zahăr
  • 1 l alcool alb rafinat 
  • 1/2 l rom
  • 1/2 l vodcă
  • vanilie
    Vişinile şi cireşele se curăţă de cozi, se spală şi se bagă într-o damigeană de 5 l, cu zahărul, puţină vanilie, şi câţiva sâmburi sparţi de vişine. Se lasă 3 zile timp în care se amestecă (scutură). După aceea se pune alcoolul, romul şi vodca se amestecă şi se astupă bine cu dop. Se lasă la macerat circa 30 de zile amestecând din 2 în 2 zile.
Va rezulta cca 4,3 l de vișinată de calitate Extra. 
   Peste vișinele rămase se mai poate adăuga 0,5 l alcool, 1 l vin roșu și 900 g zahăr pentru a obține un biter mai slab după 2 săptămâni în care va trebui amestecat la 2 - 3 zile.

                              -//-

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite