Varză călită dietetică Fără carne Timp de pregătire: 10 - 20 minute Timp de fierbere: 60 - 70 minute o varză mică (1,5 kg), suculentă 150 g roșii bio (Roma, cherry) sau o lingură de pastă 100 g ardei gras (roșu) o rădăcină de pătrunjel 100 - 200 ml borș 60 ml ulei o linguriță boia de ardei dulce o linguriță cimbru de grădină o frunză de dafin 1 linguriță sare marină fără iod Se curăță și se spală varza, apoi se taie fideluță și se sărează. Se amestecă și se lasă în repaus 10 - 15 minute. În acest timp se spală, se curăță de pete, pieliță și semințe, se toacă și se sotează ardeiul, jumătate de roșie și rădăcina de pătrunjel cu o parte din borș, sare și cimbru. Se adaugă varza, iar spre final roșiile curățate de pielițe și semințe, tocate sau pasta, boiaua și se completează cu sare, restul de borș și frunza de dafin și se fierbe sub capac până devine fragedă dar încă fermă la textură (al dente)*. Dacă scade prea mult se mai adaugă 50 - 75 ml apă. Se oprește focul și se l...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergere