Gogoși pufoase

   Gogoși pufoase 

   
  • 500 g făină
  • 2 gălbenușuri
  • 350 ml lapte
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • un vârf de linguriță sare
  • coajă de lămâie
  • 1 lingură zahăr
  • 30 g drojdie proaspătă sau 10 g drojdie uscată
  • 10 g zahăr pudră vanilat
  • ulei pentru prăjit
   
   Se amestecă drojdia cu lingura de zahăr și  cu laptele călduț și se lasă, până face spumă. Apoi se bate bine cu gălbenușurile și cu 300 g făină cu un mixer. Se adaugă sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie  și restul de făină. Se frământă să fie un aluat elastic și molcuț. Se lasă la dospit 30 min.
    Se întinde pe un blat presărat cu făină la grosimea de un deget. Se decupează rondele cu o formă specială sau un pahar cu marginile subțiri și se mai lasă 10 minute.
   Se încinge bine uleiul și se pun gogoșile în uleiul fierbinte, iar focul se dă pe mic. Se intorc cu 2 furculițe și când devin aurii se scot pe șervețele absorbante, se scutură ușor și  se pun într-un bol și se presară cu zahăr pudră vanilat cât sunt încă fierbinți.

                          -//-

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite