Piftie de curcan cu ciuperci

   Piftie de curcan cu ciuperci

   1,3 kg carne de curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, gât, pipotă, ficat), 1 ceapă, 3 căței de usturoi, 5 foi de gelatină, 200 g ciuperci, 3 ouă, sare.

   Carnea (fără ficat) se spală, se opărește, se taie bucăți și se pune la fiert în 3 litri apă la foc domol cu ceapa și sare timp de o oră și jumătate. Când carnea este fiartă, se scoate, și în zeama fierbinte se pune gelatina înmuiată în prealabil 2 minute în apă rece. Se amestecă și când gelatina este dizolvată se strecoară prin tifon. După ce se i se scot oasele, carnea se pune în farfurii adânci sau în castroane. Se garnisește cu ciuperci fierte, ouăle fierte tari și ficatul înăbușit.
Când zeama este răcită, se pune puțin mujdei și se toarnă peste carne.
Zeama se poate limpezi cu albuș ca la aspic.
 Se poate prepara și cu carne de cocoș sau găină, sau fără ciuperci și ouă.




   piftie de curcan, piftie de cocoș, piftie de găină, piftie, răcitură, piftii, răcituri, 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite