Mazăre cu carne de găină

Mazăre cu carne de găină 


   1,2 kg carne de găină, 120 g ulei, 1 lingură de făină, 1 lingură de bulion pastă, 1,2 kg mazăre, 300 g roșii, 2 cepe, 1 legătură de mărar, sare, zahăr 

   Se prepară la fel ca mazărea cu carne de vită. ZAHĂRUL se pune doar dacă mazărea e mai bătrână și mai amară

   Carnea se taie bucăți, se sotează și se înăbușă în ulei. Când este gata, se scoate și, în sosul rămas, se călesc făina și ceapa tocată apoi se sting cu apa sau supă și cu bulionul. Se fierbe circa 15 minute. Acest sos se strecoară peste carnea înăbușită ​și se fierbe până ce carnea este făcută​. Mazărea​ se fierbe separat cu roșiile curățate de pieliță și tăiate și cu puțin zahăr. Se pune apoi peste carnea fiartă, cu care se mai fierbe​ 10 minute. La sfârșit se adaugă mărarul tocat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite