Mazăre cu carne de găină
Mazăre cu carne de găină
1,2 kg carne de găină, 120 g ulei, 1 lingură de făină, 1 lingură de bulion pastă, 1,2 kg mazăre, 300 g roșii, 2 cepe, 1 legătură de mărar, sare, zahăr
Se prepară la fel ca mazărea cu carne de vită. ZAHĂRUL se pune doar dacă mazărea e mai bătrână și mai amară
Carnea se taie bucăți, se sotează și se înăbușă în ulei. Când este gata, se scoate și, în sosul rămas, se călesc făina și ceapa tocată apoi se sting cu apa sau supă și cu bulionul. Se fierbe circa 15 minute. Acest sos se strecoară peste carnea înăbușită și se fierbe până ce carnea este făcută. Mazărea se fierbe separat cu roșiile curățate de pieliță și tăiate și cu puțin zahăr. Se pune apoi peste carnea fiartă, cu care se mai fierbe 10 minute. La sfârșit se adaugă mărarul tocat.
Carnea se taie bucăți, se sotează și se înăbușă în ulei. Când este gata, se scoate și, în sosul rămas, se călesc făina și ceapa tocată apoi se sting cu apa sau supă și cu bulionul. Se fierbe circa 15 minute. Acest sos se strecoară peste carnea înăbușită și se fierbe până ce carnea este făcută. Mazărea se fierbe separat cu roșiile curățate de pieliță și tăiate și cu puțin zahăr. Se pune apoi peste carnea fiartă, cu care se mai fierbe 10 minute. La sfârșit se adaugă mărarul tocat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu