Lebăr din ficat de porc
Lebăr din ficat de porc
Leberwurst de porc
Ingrediente: 500 g ficat de porc, 250 g carne cu grăsime sau slănină proaspătă, 2 cepe, 4 ouă, mațe de porc, sare, frunze de dafin, piper măcinat și boabe.
Mod de preparare: Se fierb ficatul și carnea în apă cu sare. Ceapa se taie mărunt și se pune la călit. Apoi, se toacă totul la mașina de tocat sau cu ajutorul unui blender, se adaugă și ouăle, și se amestecă până se obține o pastă fină. Se adaugă condimentele și se frământă compoziția.
Mod de preparare: Se fierb ficatul și carnea în apă cu sare. Ceapa se taie mărunt și se pune la călit. Apoi, se toacă totul la mașina de tocat sau cu ajutorul unui blender, se adaugă și ouăle, și se amestecă până se obține o pastă fină. Se adaugă condimentele și se frământă compoziția.
Partea mai meticuloasă a rețetei este umplerea mațelor cu compoziția pentru lebăr. Pentru asta e nevoie de o mașină de tocat la care se montează o pâlnie specială sau alte instrumente cu ajutorul cărora puteți pune compoziția în mațe. Fiecare lebăr se leagă la capete și apoi se pun toate bucățile la fiert în apă cu frunze de dafin si piper boabe. Când sunt gata se așază într-o tavă și se pun la rece. Pentru un aspect frumos, lebărul poate fi presat, așa că puneți peste tava cu lebăr un tocător de lemn.
Este un preparat tradițional de Crăciun și cu atât mai gustos cu cât ficatul este mai proaspăt. Se servește cu pastă de hrean sau cu muștar
Comentarii
Trimiteți un comentariu