Covrigi
Covrigi
- 500 g făină
- 300 ml apă
- 1 plic drojdie
- 1 linguriță zahăr
- 2 lingurițe sare
- 3 lingurițe bicarbonat de sodiu
- 5 lingurițe susan, mac, sare etc.
- tavă și hârtie de copt
Se amestecă 100 ml apă cu 100 gr făină, drojdia și zahărul. Se lasă la dospit cam jumătate de oră. Se adaugă restul de făină, apa și sarea și se mai lasă jumătate de oră. Se dă cuptorul la putere maximă și se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Într-o oală se fierb trei litri de apă și se adaugă bicarbonat de sodiu. Se formează covrigi în palmă și se pun la fiert. După ce a fiert un minut fiecare covrig, se pune pe tavă. Se pune deasupra sare, mac, susan etc, și se lasă la cuptor cam douăzeci de minute până devin aurii
Comentarii
Trimiteți un comentariu