Parfé de vanilie
Parfé de vanilie
Ouăle se bat cu telul (la bain-marie) cu zahărul și vanilia. Cînd s-au înfierbântat, se iau de pe foc si se bat pînă ce s-au răcit. Se scoate vanilia și se amestecă cu frișca
bătută spumă. Se pune într-o formă de parfeu și se bagă la frigider (la priză), 8-10 ore. Dacă nu avem frigider, se pune un capac ermetic pe formă și se îngroapă într-o găleată cu gheață măruntă amestecată cu sare grunjoasă. Se învelește cu o cârpă groasă de sac să nu se topească gheața. Pe timp călduros se varsă la circa 1 oră gheața topită și se înlocuiește cu altă gheață și sare. Parfeul se lasă la gheață 3 — 4 ore. Când se servește, se spală forma cu apă rece si se răstoarnă pe un platou. Se garnisește cu friscă bătută si cu zahăr file (beteală de zahăr)
Comentarii
Trimiteți un comentariu