Vrăbioare la cuptor ,,florentine"
Vrăbioare la cuptor ,,florentine"
(cu garnitură de țelină brezată, spanac natur, tăiței cu șuncă și sos de friptură)
1,4 kg vrăbioare, 1,5 kg spanac, 150 g tăiței de casă, 60 g șuncă, 300 g țelină, ¼ lingură făină, 3 linguri sos brun de friptură, ¼ l supă, sare, piper, nucșoară.
Vrăbioara se frige întreagă circa 30 minute. Din fond* se face un sos cu: făină, supă, sos brun, nucșoară și se mai fierbe 15 - 20 minute, apoi se strecoară. Vrăbioara tăiată felii se pune pe un platou, se garnisește cu țelina brezată, foile de spanac fierte și strecurate și tăițeii cu șuncă. Sosul se servește separat la sosieră.
* — sosul gros rămas de la friptura cu oase.
Comentarii
Trimiteți un comentariu