Vrăbioare la cuptor ,,florentine"

   Vrăbioare la cuptor ,,florentine"

(cu garnitură de țelină brezată, spanac natur, tăiței cu șuncă și sos de friptură)

   1,4 kg vrăbioare, 1,5 kg spanac, 150 g tăiței de casă, 60 g șuncă, 300 g țelină, ¼ lingură făină, 3 linguri sos brun de friptură, ¼ l supă, sare, piper, nucșoară.

   Vrăbioara se frige întreagă circa 30 minute. Din fond* se face un sos cu: făină, supă, sos brun, nucșoară și se mai fierbe 15 - 20 minute, apoi se strecoară. Vrăbioara tăiată felii se pune pe un platou, se garnisește cu țelina brezată, foile de spanac fierte ​și strecurate​ și tăițeii​ cu șuncă. Sosul se servește separat la sosieră.


   * — sosul gros rămas de la friptura cu oase.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite