Vrăbioare împănate la cuptor
Vrăbioare împănate la cuptor
(cu garnitură de andive, mazăre brezată, gogoșele de cartofi și sos Madera)
1,4 kg vrăbioară, 120 g costiță, 2 morcovi, 80 g ulei, 300 g andive, 300 g mazăre fină, 400 g cartofi, 2 linguri făină, 1 ou, nucșoară, 100 g zarzavat, sare, piper, cimbru, ½ pahar vin roșu dulce, 1 lingură bulion, 5 căței de usturoi, 3 linguri sos brun de vită.
Se împănează vrăbioara cu costiță și morcov, se dă la cuptor cu grăsimea, zarzavatul, ceapa, costița rămasă (toate tăiate julien), cimbrul, usturoiul, sarea și piperul. Când carnea este rumenită, se scoate într-o tavă mai adâncă, iar în cea în care a fost friptă se pun făina, nucșoara, bulionul, vinul, 1 l supă sau apă. Se pune peste friptură și se fierbe până ce este gata. Sosul se strecoară și se mai fierbe câteva minute cu vinul și sosul brun. Se așează tăiată pe platou, se garnisește cu andivele și mazărea brezate și cu gogoșele de cartofi. Sosul se servește separat la sosieră.
Comentarii
Trimiteți un comentariu