Țelină cu măsline
Țelină cu măsline I
— 6 persoane —
1,2 kg țelină albă creață, 200 g măsline, 150 ml ulei, 1 lingură bulion, sare, ½ pahar de vin, 1 legătură de verdeață.
Țelina se curăță, se taie în patru, apoi fiecare sfert în 3 felii. Se parează cu un cuțitaș să capete forma de semilună. Se prăjește puțin (fără a se colora) și se așează într-o cratiță cu măslinele opărite fără sâmburi, bulionul și sare. Se bagă cratița cu capac la cuptor circa 30 minute până când a scăzut și se presară cu verdeață tocată. Se servește caldă sau rece.
Țelină cu măsline II
— 6 persoane —
1 kg țelină, 150 g ulei, ½ lămâie, 180 g măsline, 1½ lingură bulion, 1 legătură de verdeață, ½ lingură de făină.
Țelina se curăță și se taie sferturi, apoi fiecare sfert de taie în două. Se parează și se înăbușă puțin în ulei, apoi se fierbe cu ½ l apă, cu făina, bulionul, măslinele cu sâmburii scoși și puțină sare. Când a scăzut, se dă la rece și se servește cu verdeață tocată și feliuțe de lămâie fără coajă.
Comentarii
Trimiteți un comentariu