Sote din carne de vițel

   Sote din carne de vițel

(cu pilaf și garnitură de vinete prăjite)

   1,2 kg de piept sau spată de vițel, sare, piper, 400 g roșii sau 1 lingură de pastă de tomate, 8 căței de usturoi, ½ lingură făină, 2 linguri sos brun (v. rețeta), 300 g vinete, ½ pahar de vin, 200 g ulei, 200 g orez, 1½ l supă, ½ legătură tarhon, puțin zahăr, 1 ceapă.

   Se taie carnea bucăți egale, se sotează în ulei făină și ceapă tocată. Se fierbe apoi cu 1 l supă, roșii tăiate, sare, piper, sos brun, usturoi tăiat, vin și după 35 minute se scoate carnea, se strecoară sosul și se pune peste ea. Din orez se face pilaf (v. rețeta) și se așează pe platou în jurul mâncării care se pune în mijloc. Se garnisește cu vinete prăjite.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite