Sos italian de roșii
Sos italian de roșii
- 400 - 800 ml suc de roșii,
- 2 linguri pastă de roșii,
- 50 ml ulei de măsline,
- 1 ceapă,
- 5 căței de usturoi
- sare, piper, busuioc sau/și oregano
Se curăță și se toacă mărunt ceapa și usturoiul, se înfierbântă uleiul într-o cratiță cu fundul gros, se sotează ceapa cu puțină sare, se adaugă usturoiul și se prăjește un minut. Se adaugă pasta de roșii care se lasă până ce se închide la culoare și iese uleiul deasupra. Se adaugă sucul de roșii, care poate fi mai gros și se pune mai mult, sau mai subțire și se pune mai puțin, 1/2 linguriță sare, piper sau 1 cm ardei iute tocat și busuiocul sau/și oregano și se fierbe circa 30 minute până ce se îngroașă și se ridică uleiul deasupra.
Se folosește ca bază pentru pizza sau paste.
Comentarii
Trimiteți un comentariu