Sos italian de roșii

   Sos italian de roșii


  • 400 - 800 ml suc de roșii, 
  • 2 linguri pastă de roșii, 
  • 50 ml ulei de măsline, 
  • 1 ceapă, 
  • 5 căței de usturoi
  • sare, piper, busuioc sau/și oregano

   Se curăță și se toacă mărunt ceapa  și usturoiul, se înfierbântă uleiul​ într-o cratiță cu fundul gros, se sotează ceapa cu puțină​ sare, se adaugă usturoiul și se prăjește un minut. Se adaugă pasta de roșii care se lasă până ce se închide la culoare și iese uleiul​ deasupra. Se adaugă sucul de roșii, care poate fi mai gros și se pune mai mult, sau mai subțire și se pune mai puțin, 1/2 linguriță sare, piper sau 1 cm ardei iute tocat și busuiocul sau/și oregano și se fierbe circa 30 minute până ce se îngroașă și se ridică uleiul​ deasupra.
   Se folosește ca bază pentru pizza sau paste.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite