Mazăre uscată cu carne de vită

   Mazăre uscată cu carne de vită ,,ca în Spania"

   (cu garnitură de chiftele de cartofi)

   1 kg carne de vacă, 400 g șuncă afumată, 600 g mazăre boabe uscată​, 1 linguriță boia iute, 1 foaie dafin, 5 căței usturoi, 150 g cabanos, 400 g cartofi, 2 ouă, 2 linguri de făină, 200 g ulei, 150 g arpagic mic.

   Din carne se taie 10 șnițele și din şuncă la fel. Se prăjesc șnițelele pe ambele părți și se fierb cu 3 l apă împreună cu șunca, puțină sare si dafinul. Pe parcurs se pun mazărea bine spălată, usturoiul tocat si spre sfârşit cabanosul, arpagicul și boiaua. Când este gata se așeaza într-un platou adânc cu cabanosul tăiat rondele și deasupra se pun chifteluțele de cartofi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite