Iepure de casă cu măsline verzi
Iepure de casă cu măsline verzi
— 5 - 6 persoane —
1 iepure, 250 g măsline verzi, 150 g ulei, sare, piper, 1 lingură de făină, 1 lingură de bulion, 1 pahar de vin, 1 lămâie, 1 ceapă, 1 morcov, cimbru, 1 legătură pătrunjel.
Se taie bucăți egale: spinarea, pulpele, iar cu restul se face sosul. Se dau prin făină, se prăjesc, se așează într-o cratiță cu măslinelefără sâmburi. Separat se face sosul din făină, ulei și zarzavatul pasat din supă, se stinge cu supa din resturile de iepure; se strecoară peste bucățile de iepure prăjit și se fierbe împreună circa 40 minute la care se mai adaugă vinul, bulionul și cimbrul; când este gata se așează pe platouri și se pun deasupra feliuțe de lămâie fără coajă și verdeață tocată.
Comentarii
Trimiteți un comentariu