Gem de caise 1 kg caise curățate, fără sâmburi 750 g zahăr După ce s-au curățat caisele și s-au scos sâmburii, se amestecă cu zahărul și se lasă 2 ore. Se fierb 15 minute amestecând să nu se prindă de vas. Se toarnă fierbinte în borcane încălzite.
Borș de legume cu carne - fără alergeni ( hipoalergenă ) - 300 - 500 g carne de pui, curcan, iepure sau porc. Exclus vita !* 500 g LEGUME: rădăcină de pătrunjel gulie sau buchețele de conopidă 1 ardei gras galben 1/2 ardei gras roșu sau 1 linguriță boia de ardei dulce 100 g păstăi galbene fierte 150 g roșii bio Roma sau 1 lingură bulion pastă. 1/2 dovlecel frunze: lobodă roșie, varză 100 g boabe de porumb dulce 1/4 ardei iute (opțional) o crenguță de cimbru (o linguriță) 1 1/4 l apă 50 - 100 ml borș 50 ml ulei sare marină mare pătrunjel frunze Fără ceapă, țelină, drăgăvei, frunze de ridichi, păstârnac , morcov, cartof! Se spală carnea și se pune la fiert în apă rece. După ce dă în clocot se spumează și se pune o linguriță de sare marină. Se fierbe acoperit la foc mic 15 - 20 de minute în funcție de carne. Se taie cubulețe mici rădăcina de pătrunjel și un ardei gras, cuburi mai mari ardeiul gras roșu. Se curăță de coajă dovlecelul,...
Clătite ISIR* Clătite simple (15 buc) Timp pregătire 15 min Prima bucată după 21' Total coacere 1 h 5' Total lucru + curățenie pentru 15 bucăți 1 h 25' Consum gaz metan 0,06 m³ Necesar: 200 g făină Un praf de sare Un praf de bicarbonat 2 linguri zahăr 2 linguri ulei + 30 g 1 linguriță coajă rasă de lămâie 3 ouă medii 600 ml apă rece (de izvor sau plată) Se pun toate ingredientele într-un castron mare, cu jumătate din apă și 2 linguri de ulei, se amestecă bine să nu rămână cocoloașe, apoi se pune și restul apei și iar se amestecă, se pune câte un polonic mic (50 - 55 ml) din amestec în tigaia unsă cu o linguriță de ulei, încinsă, și se reglează flacăra pentru a se rumeni ușor în 2 minute pe prima parte și un minut pe a doua*. Se răstoarnă clătita pe o farfurie, se umple cu spanac, sau se unge cu gem sau sirop de arțar și se împachetează. Se servesc imediat, calde, sau mai târziu, flambate (vezi mai jos Clătite cu dulceață). * Se fixează...
Comentarii
Trimiteți un comentariu