Dovlecei cu carne de vită
Dovlecei cu carne de vită
- 700 g carne de vită
- 2 cepe
- 120 g ulei
- 1,5 kg dovlecei în floare
- 400 g roșii
- 1 l supă sau apă (1/2 l pentru oală sub presiune)
- 1 legătură de mărar
- 1 lingură făină
- 1 lingură de bulion
- 1 lingură sare
- o tigaie mai adâncă pt sos și o oală sub presiune.
Carnea se taie bucăți, se sotează și se înăbușă în grăsime. Se scoate în oala sub presiune și, în sosul rămas, se pune ceapa tocată, făina, se călește puțin și se stinge cu supă sau apă și cu bulionul, fierbându-se circa 20 minute. Se strecoară peste carne și se fierbe sub capac 30 de minute până ce carnea este aproape gata. Se oprește focul, se lasă puțin la răcit și se scoate capacul. Se pune sare, se pun peste carne dovleceii curățați și tăiați bucăți și roșiile curățate de pieliță și tăiate. Se mai fierb circa 20 minute fără a monta capacul. La sfârșit, se presară verdeața tocată.
Pentru cei fără alergie la lactate, după dorință, 200 g de smântână se poate pune în mâncare sau se servește separat.
dovlecei, vacă, mânzat, vițel, vitel, vaca, vita, dovlecel, Dovlecel
Comentarii
Trimiteți un comentariu