Curcan umplut cu ficat și arahide

   Curcan umplut cu ficat și arahide

   (cu garnitură de napi cu pesmet, pilaf și ciuperci prăjite)
   — 8 -10 persoane —


   1 curcan (sau curcă) de circa 3,500 kg, 300 g ficat, 300 g arahide, 2 felii de franzelă, 2 ouã, 400 g orez, sare, piper, șofran, 200 g ulei sau unt, 1 kg napi, 20 ciuperci mari, 1 ceapă, 1/2 lingură de făină, 1 l supă, 1 pahar vin, 30 g tarhon, puțin pesmet.

   Curcanul se spală, se usucă cu un șervet (să fim atenți ca pielea de la gușă să nu se perforeze) și cu ambele mâini se scoate osul de la capătul pieptului. Se umple gușa și părțile pieptului cu tocătură (ficatul sotat cu ceapa si franzela înmuiată și stoarsă, se dă prin mașina de tocat, se amestecă cu tarhon (făină de susan), arahidele prăjite si măcinate, 2 ouã crude, sare, piper alb). Curcanul umplut se sărează, se pune la tavă și se unge cu grăsime, apoi se dă la cuptor moderat circa 2 ore. Se unge pe parcurs cu grăsime. Cînd este gata, se face sos obișnuit la care se adaugă vinul. Se taie artistic și se așează​ pe un platou garnisit cu napii fierți, sotați în ulei cu pesmet cu pilaful din orez, supă, ulei, sare, șofran (v. reteta) și ciupercile prăjite. Sosul se servește separat și se pune puțin pe friptură.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite