Conopidă cu carne de vită
Conopidă cu carne de vită
700 g carne de vită, 2 cepe, 120 g ulei, 1 lingură de bulion pastă, 1 lingură de făină, 1,5 kg conopidă, sare, 1 legătură pătrunjel, 300 g roșii.
Carnea se taie bucăți, se sărează și se înăbușă în ulei. Se scoate și, în sosul rămas, se pun făina si ceapa tocată, se călesc puțin și se stinge cu puțină supă sau apă și cu bulionul. Se mai fierbe circa 20 minute. Se strecoară peste carne și se fierbe până ce carnea este aproape făcută. Conopida se spală, se rupe bucățele (fără cotoare) se călește puțin și se pune peste carne cu roșiile curățate de pieliță și tăiate și se mai fierb împreună circa 20 minute. Verdeața se toacă și se presară pe conopidă înainte de a fi servită.
Poate fi servită cu 200 g de smântână separat la sosieră.
Comentarii
Trimiteți un comentariu