Ciorbă țărănească de vită

   Ciorbă ,,țărănească" de vită

   Ciorbă țărănească de găină 


  •    600 g carne de vacă sau găină, 
  • 2,5 l apă, sare, 
  • zarzavat de supă, 
  • 1 ceapă,  
  • 500 gcartofi, 
  • 2 ardei grași, 
  • 300 g roșii, 
  • puțină varză albă,  
  • 200 g mazăre și fasole verde, 
  • 3 linguri ulei, 
  • 1 legătură de leuștean, 
  • 1 legătură de pătrunjel, 
  • lămâie (borș).
  • ardei sau boia iute

    Carnea se taie bucăți egale și se pune la fiert cu apă și sare. Pe parcurs se spumează și când este gata se pune ceapa tăiată mărunt și se fierbe în continuare (40' găina, 65' vițelul, 75' mânzatul și 2 - 2,5 ore carnea de vacă) 
   Zarzavatul (morcovii, albitura și țelina), se taie cuburi mici și se pune la călit împreună cu ardeii grași și varza tăiată julien. 
   Cartofii se taie cuburi mari şi împreună cu zarzavatul călit se pun în ciorbă pentru a mai fierbe circa 30 minute (15 - 20 pentru cei făinoși) Roșiile se curăță de pieliță, se taie bucăți și împreună cu fasolea verde și mazărea se pun cu 15 minute înainte de final.
   Ciorba se acrește cu lămâie​ sau oțet după gust și la urmă se pune adeiul iute zdrobit sau puțină boia iute, leușteanul​ și pătrunjelul tocat.


   
   

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite