Ciorbă de fasole boabe

   Ciorbă de fasole boabe

   — 6 persoane —

  • 400 g fasole uscată, 
  • 1 ceapă, 
  • zarzavat de supă, 
  • câțiva cartofi, 
  • 3 linguri de ulei, 
  • 500 - 700 ml moare de varză, 
  • sare, 
  • 1 legătură de pătrunjel, 
  • 3 - 4 l apă.

   Fasolea bine spălată se pune în apă la muiat câteva ore (preferabil de seara până dimineața). 
   Se pune la fiert, și când a clocotit 6 - 8 minute se strecoară și se pune din nou la fiert în apă clocotită (cca o oră dacă a fost muiată). 
   Pe parcurs, după ce ,,a înflorit", se pune ceapa tocată, uleiul și zarzavatul tăiat cuburi, apoi cartofii​ tăiați cuburi și foarte puțină​ sare (6 - 8 g) în funcție de cât de sărată este moarea. Se termină cu zeama de varză, foarte puțină sare și pătrunjelul tocat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite