Ciorbă de fasole boabe
Ciorbă de fasole boabe
— 6 persoane —
- 400 g fasole uscată,
- 1 ceapă,
- zarzavat de supă,
- câțiva cartofi,
- 3 linguri de ulei,
- 500 - 700 ml moare de varză,
- sare,
- 1 legătură de pătrunjel,
- 3 - 4 l apă.
Fasolea bine spălată se pune în apă la muiat câteva ore (preferabil de seara până dimineața).
Se pune la fiert, și când a clocotit 6 - 8 minute se strecoară și se pune din nou la fiert în apă clocotită (cca o oră dacă a fost muiată).
Pe parcurs, după ce ,,a înflorit", se pune ceapa tocată, uleiul și zarzavatul tăiat cuburi, apoi cartofii tăiați cuburi și foarte puțină sare (6 - 8 g) în funcție de cât de sărată este moarea. Se termină cu zeama de varză, foarte puțină sare și pătrunjelul tocat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu