Borș de fasole boabe

   Borș de fasole boabe

   — 6 persoane —

  • 300 g fasole uscată, 
  • 200 g zarzavat, 
  • 1 ceapă, 
  • o foaie de dafin, 
  • 250 g roșii, 
  • 1 lingură de ulei, 
  • 3,5 l apă, 
  • 0,25 - 0,5 l borș, 
  • sare, 
  • 1 legătură de leuștean
  • o crenguță de cimbru

   Fasolea bine spălată se pune în apă la muiat câteva ore (preferabil de seara până dimineața).

Se pune la fiert 6 - 8 minute, se strecoară și se pune din nou la fiert în apă clocotită.

Pe parcurs după ce ,,a înflorit" fasolea (a crăpat pielița) sau după o oră și 10  minute* se adaugă sare și ceapa tocată. Dacă a fiert în oala sub presiune se demontează capacul și se gătește în continuare acoperit cu o farfurie

 După 10 - 15 minute se pune zarzavatul tăiat cuburi mici și foaia de dafin și se fierbe încă 10  minute.

 La urmă se pun: roșiile​ curățate de pieliță și de semințe, tocate, borșul fiert separat sau zeamă de lămâie, sare, cimbru, o lingură de ulei și leușteanul tocat și se mai fierbe 5 - 10 minute.
   Se servește cu mămăligă sau crutoane de pâine de secară.


* fasolea fierbe în circa o oră și 40 minute în funcție de vechime, sau în 20 - 30 de minute în oala sub presiune

                                -//-

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite