Borș de fasole boabe
Borș de fasole boabe
— 6 persoane —
- 300 g fasole uscată,
- 200 g zarzavat,
- 1 ceapă,
- o foaie de dafin,
- 250 g roșii,
- 1 lingură de ulei,
- 3,5 l apă,
- 0,25 - 0,5 l borș,
- sare,
- 1 legătură de leuștean
- o crenguță de cimbru
Fasolea bine spălată se pune în apă la muiat câteva ore (preferabil de seara până dimineața).
Se pune la fiert 6 - 8 minute, se strecoară și se pune din nou la fiert în apă clocotită.
Pe parcurs după ce ,,a înflorit" fasolea (a crăpat pielița) sau după o oră și 10 minute* se adaugă sare și ceapa tocată. Dacă a fiert în oala sub presiune se demontează capacul și se gătește în continuare acoperit cu o farfurie
După 10 - 15 minute se pune zarzavatul tăiat cuburi mici și foaia de dafin și se fierbe încă 10 minute.
La urmă se pun: roșiile curățate de pieliță și de semințe, tocate, borșul fiert separat sau zeamă de lămâie, sare, cimbru, o lingură de ulei și leușteanul tocat și se mai fierbe 5 - 10 minute.
Se servește cu mămăligă sau crutoane de pâine de secară.
* fasolea fierbe în circa o oră și 40 minute în funcție de vechime, sau în 20 - 30 de minute în oala sub presiune
-//-
Comentarii
Trimiteți un comentariu