Ardei grași umpluți cu carne de vită
- 12 ardei grași,
- 600 g carne de vacă,
- sare, piper,
- 30 g orez,
- 1 felie franzelă,
- 1 ou,
- 120 g grăsime,
- 3 linguri ulei
- 1 lingură de făină,
- 1 l supă,
- 2 linguri de bulion,
- 1 legătură de pătrunjel,
- 1 ceapă.
Se prepară ardeii de umplut (se spală, se taie un capac în jurul codiței și se scot semințele). Carnea cu ceapa sotată și franzela înmuiată și stoarsă se dă prin mașina de tocat și se amestecă cu orezul opărit, sarea, piperul și un ou crud. Se umplu ardeii cu tocătura, se prăjesc puțin şi se fierb circa 25 minute, cu sosul făcut separat. Sosul se face cu rîntaș
neprăjit din 60 g grăsime și făină, apoi se fierbe 4-5 minute cu supă, bulion, sare și piper și se toarnă peste ardei. Cînd sunt gata, se pune verdeață tocată și puțin zahăr.
Separat se poate servi smântână sau iaurt
Comentarii
Trimiteți un comentariu