Stufat din carne de vită
Stufat din carne de vită
300 g carne de vită, 300 g piept de vită, 300 g șuncă afumată, 200 g ulei, sare, piper, 2 pahare vin negru, 300 g ciuperci, 300 g arpagic, 1 legătură de verdeață, ½ lingură de făină, 400 g cartofi noi, 150 g măsline, 5 căței de usturoi, 300 g roșii.
Carnea se taie în 10 bucăți egale, se sotează în ulei împreună cu șunca tăiată bucăți, sare, piper și făină, apoi se fierbe cu 2 l apă. Când a scăzut pe jumătate, se pun: măsline fără sâmburi, ciuperci tăiate, roșii curățate și tăiate, vin, usturoi tăiat și la urmă arpagicul sotat. Când este gata, se servește în platou adânc și se presară verdeață.
Comentarii
Trimiteți un comentariu