Sos fond brun de vită
Sos fond brun de vită
2 kg oase de vită sau vițel, piper, 1 ceapă, 150 g zarzavat, sare.
Oasele se sparg cu satârul, se pun într-o tavă și se dau la cuptor până ce s-au rumenit. Când sunt aproape gata, se pune zarzavatul tăiat și se dă din nou la cuptor până ce s-a prăjit și zarzavatul. Se pun apoi într-o oală cu 6 l apă să fiarbă la foc domol 6 ore, cu foarte puțină sare. Se strecoară într-un vas mai mic. Se degresează bine și se mai fierbe până scade la ¾ l.
Sosul brun este un sos de bază din care se prepară și alte sosuri.
* Timp de pregătire — 30 minute
Timp de rumenire — 45 minute
Consum de gaz — circa 1 m³
TOTAL timp de preparare — 8 ore (cu degresare, transvazare, filtrare și depozitare)
* Timp de pregătire — 30 minute
Timp de rumenire — 45 minute
Consum de gaz — circa 1 m³
TOTAL timp de preparare — 8 ore (cu degresare, transvazare, filtrare și depozitare)
Comentarii
Trimiteți un comentariu