Sos fond brun de vită

   Sos fond brun de vită


   2 kg oase de vită sau vițel, piper, 1 ceapă, 150 g zarzavat, sare.

   Oasele se sparg cu satârul, se pun într-o tavă și se dau la cuptor până ce s-au rumenit. Când sunt aproape gata, se pune zarzavatul tăiat și se dă din nou la cuptor până ce s-a prăjit și zarzavatul. Se pun apoi într-o oală cu 6 l apă să fiarbă la foc domol 6 ore, cu foarte puțină ​sare. Se strecoară într-un vas mai mic. Se degresează bine și se mai fierbe până scade la ¾ l. 
   Sosul brun este un sos de bază din care se prepară și alte sosuri.


   * Timp de pregătire — 30 minute
      Timp de rumenire — 45 minute
      Consum de gaz — circa 1 m³
      TOTAL timp de preparare — 8 ore (cu degresare, transvazare, filtrare și depozitare)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite