Sos de roșii
Sos de roșii ,,românesc"
- 1 kg roșii,
- 200 g ulei,
- 1 ceapă,
- sare, piper,
- 1 legătură de pătrunjel.
Roșiile se rup bucăți mari și se pun la fiert cu ceapa și pătrunjelul tocate. Pe parcurs se pune uleiul, sarea, piperul, apoi se strecoară prin pasator. Dacă e prea subțire se mai ține la cald să scadă.
Sos de roșii ,,nemțesc"
Se face ca mai sus dar se adaugă pe parcurs o linguriță de zahăr
Sos de roșii ,,madrilen"
- 700 g roșii,
- sare,
- zahăr,
- cimbru,
- 2 căței de usturoi,
- 2 ouă,
- 50 g ulei,
- ½ legătură pătrunjel.
Roșiile se storc și se pun într-o cratiță pe plită, cu sare, zahăr, cimbru și usturoi. Se fierb amestecându-se des să nu se prindă. Când s-au răcit se dau prin sită, împreună cu ouăle fierte. Se amestecă cu uleiul și se pune pătrunjelul tocat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu