Sos de roșii

Sos de roșii ,,românesc"


  • 1 kg roșii, 
  • 200 g ulei, 
  • 1 ceapă,
  • sare, piper, 
  • 1 legătură de pătrunjel.

   Roșiile se rup bucăți mari și se pun la fiert cu ceapa și pătrunjelul tocate. Pe parcurs se pune uleiul, sarea, piperul, apoi se strecoară prin pasator. Dacă e prea subțire se mai ține la cald să scadă.


    Sos de roșii ,,nemțesc"

   Se face ca mai sus dar se adaugă pe parcurs o linguriță de zahăr



Sos de roșii ,,madrilen"


  • 700 g roșii, 
  • sare, 
  • zahăr, 
  • cimbru, 
  • 2 căței de usturoi, 
  • 2 ouă, 
  • 50 g ulei, 
  • ½ legătură pătrunjel.

   Roșiile se storc și se pun într-o cratiță pe plită, cu sare, zahăr, cimbru și usturoi. Se fierb amestecându-se des să nu se prindă. Când s-au răcit se dau prin sită, împreună cu ouăle​ fierte. Se amestecă cu uleiul​ și se pune pătrunjelul​ tocat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite