Sarmale cu varză, orez și stafide

Sarmale cu varză, orez și stafide


   1 kg varză (dulce sau acră), 250 g orez, 100 g stafide, ½ l supă, sare, 150 g ulei, ½ pahar vin.

   Varza dulce se opărește. Se taie foi egale de varză și se așează alăturate​ pe o planșetă. Separat se face un pilaf (din orez, 60 g ulei, 100 g stafide, sare, 1 pahar supă care se fierb cu capac la foc domol circa 15 minute). Cu o lingură se pune pilaful pe fiecare foaie de varză, se înfășoară (se fac sarmalele) și se așează într-o cratiță. Se fierb cu capac circa 30 minute cu supa, sare, ulei, vinul și restul de varză tăiată fideluță. Se servesc reci. Se pot prepara și fără stafide.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite