Șalău cu maioneză

   Șalău cu maioneză

(cu garnitură de legume natur)

   1,5 kg șalău, 200 g zarzavat, 1 ceapă, sare, piper, 400 g cartofi, 1 legătură de pătrunjel, 2 gălbenușuri, 300 g ulei, ½ lămâie.

   Zarzavatul tăiat jumătăți se fierbe în apă cu sare și piper boabe. După ce a fiert circa 30 minute, zarzavatul se scoate și în apa rămasă​, se fierbe șalăul​ la foc domol, circa 10 minute. Se lasă să se mai răcească puțin, se scoate din vas și se scot oasele când este cald. Se așează pe un platou și se garnisește cu zarzavatul fiert (fără ceapă) și cu cartofii​ curățați și fierți separat și se presară pătrunjelul tocat. Separat se servește o maioneză simplă din 2 gălbenușuri, sare, 300 g ulei, și zeamă de lămâie.



Pește, pește, peste

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite