Salată ,,rusească"

   Salată ,,rusească"

— 6 persoane —

   Această salată ,,este mama la salata de boeuf" făcută prima oară de un bucătar francez la curtea țaristă din Moscova cu delicatese ca: icre de Manciuria, homari, raci caracatiță și alte fructe de mare. Trecând în țările din jur, delicatesele au fost înlocuite cu legume.

   600 g cartofi, 150 g morcovi, 150 g fasole verde, 150 g mazăre, 150 g castraveți acri, 1 măr, 2 ouă, 1 linguriță muștar, 1 fir ceapă verde, 250 g ulei, ½ lămâie, piper alb măcinat, 3 roșii, 2 salate verzi, 2 gălbenușuri.

   Se curăță morcovii​, fasolea și mazărea​ și se fierb. Cartofii se fierb separat în coajă, se toacă apoi zarzavaturile​ fierte după ce s-au​răcit și se taie cuburi mici. Castraveții​ se taie, de asemenea, cuburi mici și mărul crud la fel. Ceapa se taie mărunt (facultativ). Se face o maioneză din ulei, 2 gălbenușuri, sare, piper, muștar și zeamă de lămâie. Se amestecă cu legumele​și se așează pe un platou garnisit cu 2 ouă fierte tari tăiate mărunt, cu roșiile curățate și tăiate felii și cu inimă de salată verde.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite