Salată ,,rusească"
Salată ,,rusească"
— 6 persoane —
Această salată ,,este mama la salata de boeuf" făcută prima oară de un bucătar francez la curtea țaristă din Moscova cu delicatese ca: icre de Manciuria, homari, raci caracatiță și alte fructe de mare. Trecând în țările din jur, delicatesele au fost înlocuite cu legume.
600 g cartofi, 150 g morcovi, 150 g fasole verde, 150 g mazăre, 150 g castraveți acri, 1 măr, 2 ouă, 1 linguriță muștar, 1 fir ceapă verde, 250 g ulei, ½ lămâie, piper alb măcinat, 3 roșii, 2 salate verzi, 2 gălbenușuri.
Se curăță morcovii, fasolea și mazărea și se fierb. Cartofii se fierb separat în coajă, se toacă apoi zarzavaturile fierte după ce s-aurăcit și se taie cuburi mici. Castraveții se taie, de asemenea, cuburi mici și mărul crud la fel. Ceapa se taie mărunt (facultativ). Se face o maioneză din ulei, 2 gălbenușuri, sare, piper, muștar și zeamă de lămâie. Se amestecă cu legumeleși se așează pe un platou garnisit cu 2 ouă fierte tari tăiate mărunt, cu roșiile curățate și tăiate felii și cu inimă de salată verde.
Comentarii
Trimiteți un comentariu