Rață cu portocale
Rață cu portocale
(cu garnitură de pilaf)
— 6 persoane —
1,750 kg rață, 6 portocale, 50 g zahăr, 1 lingură făină, ¾ l supă sau apă, 1 pahar vin roșu, 200 g orez, 200 g ulei, sare, 1 bucată scorțișoară.
Se frige rața întreagă la cuptor încins circa 20 minute. Separat se face rântaș din ulei, făină, 20 g zahăr și se stinge cu supă sau apă; rața întreagă se pune într-un vas mai mic și se fierbe sub capac. Se scoate rața și se face sosul în vasul în care a fiert rața și se mai pune puțină sare, vin, o bucată de scorțișoară și coajă rasă de la un sfert de portocală. Portocalele se taie ca la compot fără coajă și se pun la plită cu 9 linguri de sos și 30 g zahăr. Se tranșează (taie și porționează) rața, se așează pe platou și feliile de portocală se pun peste rață. Zeama rămasă de la portocale se mai fierbe cu sosul 10 minute. Rața se garnisește cu pilaf iar sosul se pune pe rață și separat la sosieră.
Comentarii
Trimiteți un comentariu