Rață cu măsline și arpagic
Rață cu măsline și arpagic
(cu garnitură de cartofi natur)
1,800 kg rață, 250 g măsline, 150 g ulei, 1 pahar vin roșu, piper, sare, 1 lingură bulion, 1 lingură făină, 200 g arpagic, cimbru, ¾ l supă, 500 g cartofi.
Se frige rața întreagă la cuptor iute, circa 20 minute. Când este rumenită se scoate și se taie în 12 bucăți egale. Separat se face un rântaș din ulei și făină și când este rumenit se stinge cu ¾ l supă sau apă și se fierbe 15 minute cu oasele de la rață și cimbru. Se strecoară sosul peste bucățile de carne și se mai fierbe o oră. Pe parcurs se pun măslinele fără sâmburi, arpagicul sotat, bulionul, vinul, puțină sare și piper. Se servește cu cartofi natur (v. rețeta). Se poate servi și rece. În acest caz se pune numai ¼ lingură făină (să nu fie sosul prea gros).
Comentarii
Trimiteți un comentariu