Pui umplut

Pui umplut

— 6 persoane —

   1 pui mare (1,750 kg), 200 g ficat (pasăre, porc, vițel), 1 ceapă, sare, piper, 1 felie franzelă, 2 ouă, 500 g ciuperci, 2 marule mari, 50 g costiță afumată, 500 g cartofi noi (sau 600 g cartofi vechi), ½ l supă sau apă.

   Se curăță puiul cu pielea intactă, se scot cu mâna din interior (pe la gușă) oasele de la gușă și de la capul pieptului. Se face tocătura cu carnea de porc, ficatul, franzela înmuiată și stoarsă, se dau prin mașina de tocat și se amestecă cu 2 ouă, sare și piper. Cu această tocătură puiul se umple pe la gușă, se dă sare și se frige la cuptor moderat circa 50 minute cu ulei, cozi de ciuperci tăiate rotund și ceapa tocată. Pe parcurs puiul se unge cu ulei. Când este gata se taie artistique, se așează pe platou garnisit cu: cartofi prăjiți, marula brezată¹ cu costiță, ulei și supă (v. rețeta) și ciuperci sotate² întregi. În tavă se face sosul cu puțin vin (sos de friptură), se strecoară și se servește la sosieră și se pune puțin pe friptură.



   ¹ — friptă înăbușit
   ² — preparat în grăsime și apă fără a se rumeni.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite