Pilaf cu carne sau simplu
Pilaf cu carne de vită
- 700 g carne de vită,
- 150 g zarzavat de supă,
- 1 ceapă,
- 120 g ulei,
- 400 g orez,
- sare și piper.
Carnea se taie bucăți și se pune la fiert cu apă și sare. După ce s-a spumat, se pune zarzavatul și ceapa tăiată bucăți mari și se fierbe circa 1½ oră până carnea este făcută. Orezul se înăbușă puțin în ulei, apoi se strecoară peste el supa, se dă sare și piper și se dă la cuptor sub capac. Când este gata orezul, se amestecă cu bucățile de carne.
La fel se face și din carne de vițel sau 1,200 kg carne de găină.
Se sotează în ulei ceapa tocată apoi se adaugă orezul spălat și strecurat care se prăjește puțin. Sosul se dizolvă în apă fierbinte și se adaugă peste orez într-o oală de 4 l cu capac. Se pune sare și piper și se dă la cuptor moderat 40 de minute.
Se servește ca garnitură la preparate cu carne, ciuperci, dovlecei pane (vezi rețeta), etc.
Pilaf simplu (pentru garnituri)
— pentru 6 persoane —- 500 g orez,
- 120 ml ulei,
- 1 ceapă,
- 1,5 l apă,
- 2 - 3 linguri sos fond brun de oase,
- 1½ lingurițe sare,
- piper.
Se sotează în ulei ceapa tocată apoi se adaugă orezul spălat și strecurat care se prăjește puțin. Sosul se dizolvă în apă fierbinte și se adaugă peste orez într-o oală de 4 l cu capac. Se pune sare și piper și se dă la cuptor moderat 40 de minute.
Se servește ca garnitură la preparate cu carne, ciuperci, dovlecei pane (vezi rețeta), etc.
Comentarii
Trimiteți un comentariu