Musaca de vinete cu carne de vită

Musaca de vinete cu carne de vită


   600 g carne de vacă, 750 g vinete, 400 g roșii, 4 căței de usturoi, sare, piper, cimbru, 2 ouă, 250 g ulei, 200 g sos spaniol (v. rețeta) sau smântână, 1 legătură de mărar, 1 cartof, 2 linguri de făină, 2 cepe.

   Carnea și un cartof se dau prin mașina de tocat, se sotează¹ cu ceapa tocată cu puțin ulei și se dau din nou prin mașină. Se amestecă cu 2 ouă crude sare și piper. Separat se sotează roșiile curățate de pieliță și tăiate, cu usturoiul tocat, sare, zahăr, cimbru și mărarul​ tocat. Se curăță vinetele, se taie felii, se dă sare și după 30 minute se spală și se storc. Se dau prin făină și se înăbușesc. Se tapează cu ele o formă de budincă și se umple cu carnea tocată, amestecată cu roșiile​ sotate, deasupra punându-se un rând de vinete. Se dă la cuptor în baie de apă 45 minute, apoi se răstoarnă pe platou. Separat se servește sos spaniol (v. rețeta) sau smântână. Musacaua​se poate aranja intercalat: un rând de vinete și unul de tocătură amestecate cu roșiile​, în așa fel încât ultimul rând (de deasupra) să fie de vinete. Apoi se face un sos. Dacă musacaua nu o facem la baie de apă, forma va fi unsă cu untură (unt) și tapetată cu pesmet. 
   Se poate prepara și cu 300 g carne de vită și 300 g carne de porc.


¹ preparare în puțină grăsime și apă fără a se rumeni.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite