Musaca de vinete cu carne de vită
Musaca de vinete cu carne de vită
600 g carne de vacă, 750 g vinete, 400 g roșii, 4 căței de usturoi, sare, piper, cimbru, 2 ouă, 250 g ulei, 200 g sos spaniol (v. rețeta) sau smântână, 1 legătură de mărar, 1 cartof, 2 linguri de făină, 2 cepe.
Carnea și un cartof se dau prin mașina de tocat, se sotează¹ cu ceapa tocată cu puțin ulei și se dau din nou prin mașină. Se amestecă cu 2 ouă crude sare și piper. Separat se sotează roșiile curățate de pieliță și tăiate, cu usturoiul tocat, sare, zahăr, cimbru și mărarul tocat. Se curăță vinetele, se taie felii, se dă sare și după 30 minute se spală și se storc. Se dau prin făină și se înăbușesc. Se tapează cu ele o formă de budincă și se umple cu carnea tocată, amestecată cu roșiile sotate, deasupra punându-se un rând de vinete. Se dă la cuptor în baie de apă 45 minute, apoi se răstoarnă pe platou. Separat se servește sos spaniol (v. rețeta) sau smântână. Musacauase poate aranja intercalat: un rând de vinete și unul de tocătură amestecate cu roșiile, în așa fel încât ultimul rând (de deasupra) să fie de vinete. Apoi se face un sos. Dacă musacaua nu o facem la baie de apă, forma va fi unsă cu untură (unt) și tapetată cu pesmet.
Se poate prepara și cu 300 g carne de vită și 300 g carne de porc.
¹ preparare în puțină grăsime și apă fără a se rumeni.
Comentarii
Trimiteți un comentariu