Musaca de dovlecei cu carne de vită
Musaca de dovlecei cu carne de vită
600 g carne de vacă sau vacă-porc, 2 ouă, 800 g dovlecei mai tineri, sare, piper, 1 legătură de mărar, 250 g ulei, 1 cartof, 2 cepe, 500 g roșii.
Carnea și cartoful se dau prin mașina de tocat, se sotează cu ceapa tocată cu puțin ulei, apoi se dau din nou prin mașina de tocat și se amestecă cu 2 ouă crude, sare, piper. Roșiile se curăță de pieliță, se taie și se sotează cu mărarul tocat și puțin zahăr, apoi se amestecă cu carnea tocată. Dovleceii se curăță, se taie felii, se dau prin făină și se înăbușă. Cu ei se tapetează o formă de budincă, se umplu cu tocătura, deasupra punându-se un strat de dovlecei. Se dă la cuptor în baie de apă timp de 45 minute. Musacaua se poate aranja intercalat: un rând de dovlecei și unul de tocătură, ultimul rând fiind de dovlecei. În cazul când nu o coacem la baie de apă, forma se va unge cu untură și se va tapeta cu pesmet.
Comentarii
Trimiteți un comentariu