Mazăre cu carne de vită
Mazăre cu carne de vită
- 1,200 kg mazăre boabe
- 700 g carne de vită
- 300 g roșii
- 120 g ulei
- 400 ml supă (sau apă)
- 400 ml apă
- 2 cepe
- 1 lingură făină
- 1 lingură de bulion pastă
- 1 legătură de mărar
- sare, zahăr
Carnea se taie bucăți, se sotează și se înăbușă în ulei. Când este gata, se scoate și, în sosul rămas, se călesc făina și ceapa tocată apoi se sting cu apa sau supă și cu bulionul. Se fierbe circa 15 minute. Acest sos se strecoară peste carnea înăbușită, se pune o linguriță de sare și se fierbe până ce carnea este făcută. Mazărea se fierbe separat cu roșiile curățate de pieliță și tăiate, cu sare și cu puțin zahăr. Se pune apoi peste carnea fiartă, cu care se mai fierbe 10 minute. La sfârșit se adaugă mărarul tocat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu