Ghiveci de legume
Ghiveci de legume
— 6 persoane —
Timp de pregătire: 65 min
Timp total: 3 ore
2,500 - 2,700 kg legume
- 200 g ceapă
- morcov
- 1/2 praz
- cartof
- dovlecel
- vânătă
- ardei gras
- mazăre
- fasole verde
- conopidă
- varză
- gulii
- 250 g roșii
- 100 g ulei
- sare
- ardei iute
- 1 legătură pătrunjel
Ceapa tocată se înăbușă în 50 ml ulei cu un morcov ras mare si un vârf de cuțit de sare (3 g) timp de 5 minute, apoi cu cartofii tăiați bucăți mai mari, prazul tăiat rondele și morcovii tăiați sferturi timp de 3 - 5 minute.
Restul de zarzavaturi tăiate bucăți se înăbușă foarte puțin, se amestecă cu cartofii, morcovii și cu roșiile curățate de pieliță, semințe și tăiate.
Se completează cu o linguriță de sare (7 g) și 1 cm de ardei iute tocat, se sotează și se dă la cuptor sau pe foc sub capac, cu restul de ulei și puțină apă.
Când este gata, se presară pătrunjelul tocat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu